
Narovinu s koordinátorkou Rostlinně Mariannou Slovákovou
BLOG | 29.3. 2020
Zkrátit dlouhou chvíli v karanténě si můžete poslechem nového dílu podcastu Narovinu, do kterého přijala pozvání zakladatelka a projektová manažerka Rostlinně Marianna Slováková. Jak se k projektu vůbec dostala, kde bere inspiraci a jak vypadá její běžný pracovní den?
Rostlinně je projekt, který vznikl na začátku roku 2019, za tu dobu sociální sítě projektu získaly přes 10 tisíc sledujících na Facebooku i na Instagramu. Co stojí za takovým úspěchem? Jaké příspěvky jsou mezi lidmi nejoblíbenější? A jak je možné zapojit se do dobrovolnictví?
Rostlinně nedávno uspořádalo také hodnocení supermarketů z hlediska nabídky rostlinných produktů. Jak probíhalo vyhodnocování? A překvapil vlastně někoho výsledek? Kromě tohoto hodnocení Rostlinně pořádá také hlasování o produkt roku, letošní volba je velmi těžká, protože se na trhu za loňský rok objevilo mnoho inovativních produktů. Jaký je Marianny soukromý favorit a proč? Zapojit se do hlasování můžete i vy zde.
Podcast jsme nahrávaly online na dálku vzhledem k probíhající karanténě, která pozastavila i restaurační kampaň Rostlinně. Proto Marianna vyzývá: „Podpořte své oblíbené veganské restaurace, které stále nabízejí rozvoz, nasdílejte svou fotografii na Instagram a přidejte #spoluarostlinne.” Společně to zvládneme.
Naučte se něco o výživě
Zjistěte, jak sestavit vyvážený jídelníček bohatý na všechny potřebné živiny. Ideální talíř získáte kombinací 5 základních surovin: obilovin, zeleniny, ovoce, luštěnin, semínek a ořechů. Upřednostňujte nezpracované plnohodnotné potraviny a veganské polotovary kupujte spíše výjimečně.
E-book plný inspirace
Stáhněte si zdarma e-book, ve kterém naleznete inspiraci na rostlinné snídaně, svačiny, obědy i dezerty. Ať už se rozhodnete začít s bezmasým pondělím, vyzkoušíte měsíční veganskou výzvu nebo budete ve svých oblíbených jídlech postupně zaměňovat živočišné produkty za rostlinné, rádi vám pomůžeme.