Je budoucnost České republiky rostlinná? Nový průzkum trhu tvrdí, že ano

BLOG | 12.12. 2020

Aktuální průzkumy ukazují, že trend rostlinného stravování a zájmu o něj na českém trhu roste. Ruku v ruce s tímto trendem rozšiřují svou nabídku maloobchodníci, kteří otázku rostlinného trendu promítají také do svých privátních značek. Pozadu nezůstávají ani restaurace a kavárny, které se snaží obohatit konvenční nabídku o rostlinné varianty pokrmů, které přilákají nejen zákazníky z řad veganů či vegetariánů, ale také širší zákaznickou skupinu tzv. flexitariánů a reduktariánů.

Ačkoliv to tak možná zatím nevypadá, budoucnost míří rostlinným směrem. To potvrzuje nejen aktivita nadnárodních globálních hráčů, kteří pracují na ucelené nabídce sortimentu, ale také činnost některých lokálních producentů, kteří tradičně zpracovávají zejména živočišnou surovinu. Zmínit můžeme například společnost Olma, významného výrobce mléčných produktů, který nově nabízí také rostlinné výrobky na bázi fermentovaného ovsa, či Uzeniny Příbram, které na trh dodávají sortiment rostlinných alternativ nejoblíbenějších masných produktů.

Tento trend příklonu k rostlinné budoucnosti s důrazem na alternativy masa a mléčných produktů široce mapuje aktuální Průzkum trhu rostlinných alternativ masa a mléčných produktů, který vznikl v rámci naší spolupráce s časopisem Zboží&Prodej.

Co se v publikaci dozvíte?

  • informace z aktuálního průzkumu agentury IPSOS Češi a rostlinné alternativy
  • propracovaný profil spotřebitele kupujícího rostlinné alternativy
  • základní doporučení pro výrobce i prodejce
  • přehled trhu rostlinných alternativ masa
  • přehled trhu rostlinných alternativ mléčných produktů

Stáhněte si zdarma Průzkum trhu rostlinných alternativ masa a mléčných produktů.

O nás

Jako nezisková organizace usilujeme o svět, ve kterém si každý může vybrat lahodné a zdravé jídlo, které je dobré pro všechny lidi, zvířata i naši planetu.

Zůstaňme v kontaktu

Naučte se něco o výživě

Zjistěte, jak sestavit vyvážený jídelníček bohatý na všechny potřebné živiny. Ideální talíř získáte kombinací 5 základních surovin: obilovin, zeleniny, ovoce, luštěnin, semínek a ořechů. Upřednostňujte nezpracované plnohodnotné potraviny a veganské polotovary kupujte spíše výjimečně.

Chci vědět víc

E-booky plné inspirace

Stáhněte si zdarma některý z našich e-booků plných veggie inspirace od snídaní po večeře. Ať už se stravujete rostlinně nebo teprve začínáte živočišné produkty ve svém jídelníčku omezovat, naše e-booky vám jistě přijdou vhod. Vaříte podle našich receptů? Dejte nám o tom vědět, označte nás a přidejte #VarimesCVS a #veggieinspirace.
Stáhnu si e-book