ProVeg Startup Incubator

S cílem posílit své úsilí o celosvětovou transformaci potravinového systému a přechod na rostlinnou stravu spustila ProVeg v roce 2018 nový projekt s názvem ProVeg Incubator. Jedná se o startup inkubátor a akcelerátor, který úzce spolupracuje se začínajícími firmami, které chtějí prorazit na trh se svými inovativními veganskými produkty a tzv. čistým neboli kultivovaným masem vypěstovaným v čistých laboratorních podmínkách.

ProVeg Incubator těmto firmám v rámci svého 4-měsíčního intenzivního programu poskytne zdarma své nově vybudované kancelářské prostory v centru Berlína, zkušené mentory, 20-tisícovou testovací komunitu (první zákazníci a jejich zpětná vazba), know-how v celé řadě oblastí díky organizovaným workshopům s odborníky a zprostředkuje kontakt s investory.

www.provegincubator.com

Program pro startupy se spouští 1. listopadu 2018 na tzv. Světový den veganství
(World Vegan Day)

ProVeg je mezinárodní organizace se sídlem v Berlíně s působností na 4 kontinentech a pobočkami v Německu, Velké Británii, Polsku, Španělsku, Nizozemsku, Jižní Africe, Číně a Spojených státech amerických. Spolupracuje s vládami, soukromými firmami, veřejnými institucemi, odbornými lékaři a veřejností s cílem přispět k celosvětovému přechodu na rostlinnou stravu a vybudovat tak společnost a ekonomiku udržitelnou pro lidi, zvířata i naši planetu.

Mnoho aktuálních globálních problémů má shodné jádro: náš potravinový systém. ProVeg se věnuje šíření povědomí o těchto problémech a vytváření pozitivních změn v rámci produkce a spotřeby.

5 důvodů (5 pro):

  • Pro zdraví
  • Pro zvířata
  • Pro životní prostředí
  • Pro spravedlnost
  • Pro chuť

Aktivity:

  • Inspirujeme jednotlivce ke změně jejich stravovacích návyků
  • Spolupracujeme s korporacemi a vládami
  • Jsme poháněni naší touhou měnit svět
  • Vždy usilujeme o to být motivátory pro druhé
  • Uznáváme všechny dílčí kroky  a úspěchy vedoucí k rostlinné stravě

„Ovlivňujeme ovlivňovatele”

Naším cílem je maximalizovat náš dopad, proto v rámci našich aktivit usilujeme o kontakt s těmito 6 klíčovými aktéry: média, potravinový průmysl, neziskové organizace, šéfkuchaři a cateringové společnosti, lékařství a výzkum a politické subjekty tvořící zákony.

Mise ProVeg:
Snížit globální spotřebu živočišné produkce o 50% do roku 2040.