Kurz pro odborníky: Výživové poradenství se specializací na rostlinnou stravu

8týdenní online kurz nabitý výživnými informacemi

Pro více informací o kurzu a registraci prosím navštivte naše nové webové stránky.

Směr výživového poradenství se vyvíjí a vzrůstá potřeba po odborných znalostech v oblasti rostlinné stravy a plnohodnotné náhrady živočišných produktů. Oblíbenost bezmasých typů stravy a zájem o ochranu před civilizačními chorobami skrze stravu narůstá, jak dokládá i nový průzkum veřejného mínění v ČR.

Tento kurz je nadstavbou pro výživové poradce, nutriční terapeutky, trenéry a lékařky, kteří mají zájem o vzdělání nejen v oblasti vegetariánské a veganské výživy, ale také v oblasti stravy, při které lidé redukují spotřebu živočišných produktů (flexitariánství, reduktariánství).

Dle světových výživových institucí je správně sestavená čistě rostlinná strava vhodná v každém období života, včetně dětství, dospívání, těhotenství a kojení (Canadian pediatric association, American Dietetic association, Dietitians of Canada, The British National Health Service, The British Nutrition Foundation, The Dietitians Association of Australia). V české literatuře bohužel chybí odborná doporučení a informovat se tak o problematice rostlinné stravy může být obtížné. Přinášíme Vám proto tento kurz, jehož cílem je přinést odborné informace ze zahraničí i mezi české odborníky a odbornice.

Odbornost kurzu je zajištěna díky spolupráci s Physicians Association for Nutrition (Lékařská asociace pro výživu), společností Nutris (kurzy pro výživové poradce) a ProVeg Česko (dříve Česká veganská společnost).

Chci na kurz!

Máte otázky?

Ozvěte se nám, rádi je zodpovíme.

Mgr. Pavla Široká
pavla.siroka@proveg.com

Telefon
+420 723 158 025‬
(Po-Pá 9:00 – 17:00)

Proč rostlinné stravě ve své výživové praxi začít věnovat pozornost? 

  • Rostoucí oblíbenost bezmasých typů stravy: Oblíbenost rostlinné stravy narůstá. Podle průzkumu agentury IPSOS každý desátý člověk pod 34 let v Česku preferuje bezmasou stravu a 28 % populace má v plánu spotřebu živočišných produktů omezit (IPSOS, 2020)Lidé jsou ke změně motivováni především díky zdravotním benefitům rostlinné stravy ale i kvůli ekologickým důvodům
  • Prevence civilizačních onemocnění: Snižování spotřeby živočišných produktů a zpracovaných potravin vede dle světových zdravotnických a výživových institucí ke snížení rizika vzniku civilizačních onemocnění, jako jsou například nemoci srdce a cév, obezita, vysoký krevní tlak nebo diabetes mellitus 2. typu (American college of cardiology, 2019, American heart association, EAT- Lancet commission, Type 2 diabetes systematic review and meta-analysis, 2019)
  • Potřeba odborníků a odbornic specializovaných na rostlinnou stravu: Vegetariáni, veganky i osoby omezující spotřebu živočišných produktů vyhledávají poradce a poradkyně, kteří jim dokáží poradit ohledně rizikových živin (adekvátního nahrazení živočišných produktů).
Chci na kurz!

Co mohu získat? 

  • Odborné znalosti v oblasti typu stravování, které je u nás stále oblíbenější
  • Přednášky od předních odborníků a odbornic z pohodlí domova – kurz probíhá online
  • Certifikát o kvalifikaci pro poradenství se specializací na rostlinnou stravu po úspěšném splnění závěrečného testu
  • Uvedení v katalogu odborníků a odbornic na rostlinnou stravu na webu ProVeg Česko
  • Tištěnou kuchařku s rostlinnými recepty, kterou obdržíte také v online verzi k využití pro vás i vaše klienty a klientky
  • Přístup do podpůrné skupiny a možnost odborného poradenství od našich expertů a expertek po dobu 1 roku

Co říkají absolventi a absolventky kurzu

MUDr. Lucie Girgleová Hermanyová

Kurz byl pro mě nesmírným obohacením ve smyslu nového pohledu na rostlinnou stravu. Asi nejzásadnější poznatky jsem si odnesla z témat týkajících se suplementace, které jsem začala okamžitě aplikovat v rámci své poradenské praxe. Kurz už jsem doporučila několika kolegům pediatrům právě kvůli podnětům k suplementaci. Každá lekce byla inspirativní.

Bc. Jakub Školoudík

Výborný kurz pro všechny, které zajímá veganská strava, vhodný jak pro poradce, tak pro vlastní použití. Obsahuje informace o všech základních a důležitých oblastech rostlinné stravy. Mohu jedině doporučit všem, kteří chtějí mít k dispozici vědecky ověřené informace a zdroje.

Mgr. Lenka Nunvářová

Stále více klientů a klientek upřednostňuje rostlinnou stravu. I já sama mám jídelníček z větší části zastoupen právě rostlinnými produkty, a proto jsem vděčná za informace, které byly zasazeny přímo do praxe a byly snadno uchopitelné.

MUDr. Emília Modravá

Kurz je na vysokej odbornej úrovni, všetky prednášky boli vynikajúco pripravené, nabité informáciami a podané erudovanými odborníkmi. Kurz je veĺmi obohacujúce, dozvedela som sa mnoho nových informácii, ktoré použijem pri svojej práci.

Eliška Šorajová

Konečně po dlouhé době kurz (prakticky od studií na kvalitní VŠ), který mě opravdu obohatil. Odborné a ucelené informace o stravování, rozumná fakta bez ``preferenčních`` emocí, žádné plytké informace pochybného původu a hlavně komplexnost. Kurz mi dal balíček skvělých ucelených informací, díky kterým se mi mnohem lépe pracuje s klienty.

Marianna Baťková

Kurz moje očakávania nielenže 100% naplnil, ale ešte ich aj niekoľkonásobne prevýšil! Témy boli naozaj skvelo podané a vysvetlené a tým pádom veľmi ľahko pochopiteľné pre všetkých. Nikdy by som nebola verila, že do 5 týždňov sa zmestí toľko plnohodnotného materiálu.

Aneta Bielasová

Na začátku jsem se trochu bála, že kurz bude moc jednoduchý pro někoho, kdo se tomu již věnoval. Ale rychle jsem byla vyvedena z omylu. V kurzu bylo dost teoretických i praktických rad a tipů, a ačkoliv jsem toho o rostlinné stravě věděla hodně, každý lektor přinesl něco užitečného.

Charlotte Vrindavani

Kurzy rostlinné stravy pro odborníky jsou na trhu zatím nedostatkové zboží a tento mohu jedině doporučit. Během kurzu jsme vymýtili nejrozšířenější mýty o rostlinné stravě, a to na podkladě odborných článků a studií.