I vegani chtějí akcelerovat. Impact Hub spouští nový program pro udržitelnou produkci potravin

Akcelerační programy nejsou od minulého týdne doménou pouze technologických startupů. Pražský Impact Hub ve spolupráci s několika partnery spouští první program v ČR zaměřený na udržitelnou produkci potravin. Future of Food je 3měsíční program, který nabízí podporu všem, kdo razí inovativní a udržitelnou produkci. Pro účastníky programu je připraven profesionální mentoring, odborné konzultace, vzdělávací workshopy i diskuzní setkání s experty z potravinářského oboru.

„Zdravé a alternativní potraviny, lokální produkce a s tím spojená udržitelnost, jsou pro mnohé součástí životního stylu, jiní si k těmto tématům cestu teprve hledají, ale každý z nás ví, že jídlo je nezbytnou součástí života. Osobně věřím, že drobná, všední rozhodnutí každého z nás (od koho, kolik a co nakoupíme) mají vliv nejenom na naše zdraví ale také na krajinu a planetu celkově,” představuje Markéta Pavlíková, programová manažerka Future of Food akceleračního programu.

„Potravinový průmysl zaznamenal i v České republice v posledních letech nárůst inovativních rostlinných výrobků, stále se však z hlediska dostupnosti a pestrosti, chuti nebo i ceny nevyrovná nabídce dalších západních zemí,” říká Martin Ranninger, předseda České veganské společnosti.

Účastníci se potkají se zajímavými osobnostmi z oblasti udržitelných potravin  jako je Martin Ducháček, majitel Freshbedýnek, Otto Jiránek, generální ředitel společnosti Country Life, Martin Jahoda, generální ředitel EMCO či Kamil Demuth, zakladatel platformy scuk.cz.

„V Impact Hubu chceme podpořit ty, kteří usilují o pozitivní změnu a motivují druhé k uvědomělým rozhodnutím, která ovlivní život dalších generací. Přesně proto vznikl akcelerační program Future of Food,” dodává Pavlíková.

Tisková zpráva ke stažení

Kontakt pro média

Mgr. Eva Hemmerová
Marketing & PR Manager
+420 728 679 405‬
eva.hemmerova@veganskaspolecnost.cz

Česká veganská společnost

Jako nezisková organizace usilujeme o svět, ve kterém si každý může vybrat lahodné a zdravé jídlo, které je dobré pro všechny lidi, zvířata i naši planetu.