Soutěž o nejchutnější rostlinné jídlo se posouvá. Kuchaři mají stále možnost zasílat své soutěžní recepty

Česká veganská společnost vyhlásila první ročník soutěže o to nejchutnější veganské jídlo. Druhé kolo se mělo konat již 7. 4. 2020 v pražské Makro akademii, vzhledem k současné situaci ohledně šíření nového typu koronaviru se však soutěž posouvá. Prodloužila se také uzávěrka prvního kola a profesionální kuchaři a kuchařky tak stále mají možnost zasílat své soutěžní recepty. Vítěz soutěže si odnese 50 000 Kč.

„Termín druhého kola oznámíme co nejdříve poté, jak se situace ohledně koronaviru uklidní, nebude to však dříve než na podzim,” sdělil předseda České veganské společnosti Martin Ranninger. „Prodloužili jsme také uzávěrku přihlašování do kola prvního a to do půlky srpna. Kuchaři a kuchařky nám své recepty mohou posílat až do 14.8. 2020. Vzhledem k tomu, že je mnoho restaurací v současných dnech zavřených, mohou soutěžící využít tento nově nabytý čas k vypilování rostlinných receptů k dokonalosti,” uvedl dále Martin Ranninger.

„Cílem soutěže je dokázat, že veganské pokrmy jsou chuťově pestré a dokáží zasytit stejně jako ty masité. Gastronomické prostředí MAKRO Akademie, kde se soutěž uskuteční, je ideální prostředí pro sdílení zkušeností zúčastněných kuchařů. Výzvou pro soutěžící může být příprava pokrmu pouze ze sezónních surovin, které se sklízejí na území České republiky v období jara,“  říká Romana Nýdrle manažerka komunikace společnosti MAKRO Cash & Carry.

Trend rostlinné kuchyně rychle roste a veganství se tak z uzavřené komunity dostává blíže k veřejnosti. „Dokázat v podniku nabídnout dobré veganské jídlo je v současnosti nutnost. Obliba rostlinné kuchyně je totiž na vzestupu a bez ní se restauratéři sami připravují o hosty. Pevně věřím, že událost inspiruje soutěžící kuchaře a kuchařky k dalšímu objevování veganského vaření a uvedení rostlinných novinek na jídelní lístek,“ uvádí Marianna Slováková, manažerka projektu Rostlinně.

 

Zeleninová pánev s tofu a quinoou, veganské recepty, česká veganská společnost, vege recepty, veggie jídlo, recepty

Kontakt pro média

Mgr. Eva Hemmerová
Marketing & PR Manager
+420 728 679 405‬
eva.hemmerova@veganskaspolecnost.cz

Česká veganská společnost

Jako nezisková organizace usilujeme o svět, ve kterém si každý může vybrat lahodné a zdravé jídlo, které je dobré pro všechny lidi, zvířata i naši planetu.