Vegucation

 

 

Hlavním cílem Vegucation je vyvinout a odstartovat výuku vegetariánského vaření v rámci odborného vzdělávání v oblasti gastronomie.

icon

Kdo stojí za Vegucation?

Jedná se původně o multilaterální projekt koordinovaný konsorciem škol a nevládních organizací z Belgie, Německa, Rakouska a Holandska zaštítěný Programem celoživotního vzdělávání Evropské unie. Česká veganská společnost vede jeho implementaci ČR a společně s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky připraví kurzy pro profesionály, absolventy a učitele gastronomických škol.

Doposud se nám již, i za pomoci dobrovolníků a dobrovolnic, povedlo přeložit učební plán a 160 stranovou učebnici pro žáky. Učebnice v těchto dnech prochází posledními úpravami před grafickou sazbou. Obsahuje vše, co lidé pracující v gastronomii potřebují vědět o rostlinném stravování:

vegucation-shb-en-preview

Nahlédněte do anglické verze příručky pro žáky.

  • důvody zákazníků pro jejich volbu stravování
  • tipy a triky pro přípravu chutných a atraktivních rostlinných jídel
  • podrobné informace o rostinných alternativách masa, mléka, vajec a dalších surovinách
  • informace o výživové hodnotě rostlinných jídel
  • tipy pro zařazení rostlinných jídel do stávající nabídky restaurací a kaváren nebo pro otevření nové restaurace
  • a mnoho dalšího...

Zároveň pracujeme na přípravě lektorů, kteří budou vyučovat kurzy pro kuchaře a kuchařky po celé republice a na zabezpečení finančních prostředků na podporu kurzů. Hledáme také způsoby, jak integrovat rostlinné vaření do stávající výuky odborných učilišť a hotelových škol.

Více informací viz web Vegucation.

Vegucation logo