Zapečené brambory s růžičkovou kapustou a vlašskými ořechy

Růžičková kapusta je opravdu šampionem mezi zeleninou. Především obsahuje velké množství známého antioxidantu vitamínu C, který je potřebný pro správné fungování imunitního systému a kvůli své zásadnosti pro tvorbu kolagenu také prospívá našim chrupavkám.

Zapečené brambory s růžičkovou kapustou a vlašskými ořechy, veganské recepty, česká veganská společnost, vege recepty, veggie jídlo, recepty

Suroviny

  • 600 g růžičkové kapusty
  • 1000 g brambor
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • 250 ml rostlinné smetany
  • olej na vymazání
  • sůl, pepř dle chuti

Postup

Očištěnou růžičkovou kapustu omyjeme a spaříme horkou vodou. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout a poté nakrájíme na menší kousky. Kapustičky překrájíme na poloviny, smícháme s bramborami a vložíme do olejem vytřeného pekáčku. Osolíme, opepříme dle chuti a zalijeme rostlinnou smetanou. Pečeme 15 až 20 minut. Před podáváním přidáme vlašské ořechy. 

TIP: Posypte lahůdkovým droždím.