Rostlinná strava – ano či ne?

KDY: 7.11.2020, 11:00 – 14:00

KDE: Kino Aero, Biskupcova 31, Praha 3

VSTUPNÉ: 250 Kč (do 23.10. 23:59), poté 350 Kč

Zakoupit lístek

Veganství či rostlinná strava je velmi kontroverzní téma. Existují zdroje, které tento způsob stravování chválí, na druhou stranu před ním řada odborníků varuje. Co se stane, když se sejdou zástupci obou názorových proudů? Jaké argumenty nám přednesou? Mají se těhotné a kojící ženy mít na pozoru? Je veganství vhodné pro naše děti? Může rostlinná strava uspokojit i vysoké nároky sportovců? Tyto otázky ze dvou možných pohledů zodpoví 4 odborníci – lékaři i výživoví poradci.

Jak bude seminář probíhat?

Připravili jsme 3 přednáškové bloky pro každou stranu a 3 oponentské bloky. Nebude chybět také hlasování publika před a po přednáškách.

  • 1. tematický blok: Je možné realizovat veganství u těhotných a kojících žen a dětí?
  • 2. tematický blok: Lze realizovat veganství při sportu a nezhorší se tím výkon?
  • 3. tematický blok: Jak by měla vypadat optimální zdravá strava pro dospělou běžnou populaci?

Přednášku není možné navštívit s dětmi mladšími 10 let z důvodu rušení ostatních posluchačů.

Můžete se těšit na informace z pohledu současných vědeckých poznatků, o které se s vámi podělí Mgr. Pavla Široká, MUDr. Roman Štícha a Ing. Bc. Lukáš Roubík, Miloslav Šindelář.

Seminář: Rostlinná strava – ano či ne?

Máte otázky?

Ozvěte se nám, rádi je zodpovíme.

Eva Hemmerová
eva.hemmerova@veganskaspolecnost.cz

Telefon
+420 728 679 405
(Po-Pá 9:00 – 17:00)

O lektorech:

MUDr. Roman Štícha

MUDr. Roman Štícha je lékař, který působí na I. ortopedické klinice FN Motol v Praze, kde se zaměřuje na řešení poruch pohybového systému. Denně se věnuje funkčnímu posilování, běhání, překážkovým závodům i rehabilitačnímu cvičení. Díky svému zájmu o zdravý životní styl a sport se již od studia na lékařské fakultě vzdělával o výživě a je členem mezinárodní neziskové organizace Physicians Association for Nutrition (PAN).

Mgr. Pavla Široká

Mgr. Pavla Široká je odborná lektorka České veganské společnosti a výživová poradkyně. V praxi se věnuje individuálnímu poradenství od roku 2010, čistě rostlinně se stravuje 12 let. V posledních 4 letech především pořádá odborné kurzy jak pro laickou veřejnost, tak pro výživové poradce, lékaře a přednáší na konferencích. Specializuje se na téma, jak plnohodnotně nahradit živočišné produkty ve stravě a jak získat všechny potřebné esenciální nutrienty, které mohou být při nesprávně sestavené rostlinné stravě rizikové.

Ing. Bc. Lukáš Roubík

Ing. Bc. Lukáš Roubík – odborník na výživu s 15 lety praxe a autor dvou populárních knih o výživě a fitness. Výživu člověka vystudoval na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně, biomedicínské inženýrství na ČVUT v Praze. Zabývá se popularizací vědecky podloženého pohledu na výživu a redukční diety prostřednictvím vzdělávacích akcí, přednášek a kurzů pro studenty, profesionály, sportovce i širokou veřejnost.

Miloslav Šindelář

Miloslav Šindelář – bývalý student Všeobecného lékařství, který se na konci čtvrtého ročníku rozhodl vydat jinou cestou – pokračovat ve studiu Nutriční terapie a věnovat se edukaci veřejnosti. Je certifikovaným poradcem pro výživu a přednáší na FTVS UK, v trenérské škole Ronnie i na lékařských konferencích. Je také spoluautorem populární knihy Moderní výživa a zakladatelem Institutu Moderní Výživy. Jeho snahou je popularizace vědecky podložených informací o výživě.

Pořádají:

Česká veganská společnost

Jako nezisková organizace usilujeme o svět, ve kterém si každý může vybrat lahodné a zdravé jídlo, které je dobré pro všechny lidi, zvířata i naši planetu. Cílem našich projektů je zlepšovat a usnadňovat život lidem, kteří z různých důvodů chtějí snížit svoji spotřebu živočišných produktů nebo je úplně vyloučit.

Institut Moderní Výživy

Institut Moderní Výživy byl založen na konci roku 2017 s hlavní vizí vzdělávat veřejnost, studenty a sportovce o výživě na základě vědecky podložených informací a to moderní, srozumitelnou a pokud možno i zábavnou formou. Cílem Institutu je přispět ke zlepšení celé oblasti zdravé i sportovní výživy v ČR a bojovat proti obrovskému množství dezinformací a mýtů ve výživě a zdraví.

Physicians Association for Nutrition Czech Republic

Nezisková zdravotnická organizace “Physicians Association for Nutrition” (PAN) má za cíl zvyšovat povědomí o významu výživy pro zdraví i prevenci a léčbu onemocnění. Zejména dává důraz na stravu založenou na minimálně průmyslově zpracovaných potravinách, které jsou převážně rostlinného původu (zjednodušeně “celistvá rostlinná strava”). Poskytuje důležité informace dalším zdravotnickým profesionálům, veřejnosti i na politické scéně. PAN cílí na vzdělání o výživě během medicínského studia, vytváří efektivní nutriční programy a prostředky k podpoře pacientů a spojuje zdravotníky, vědce a studenty v globálním měřítku.