Webinář: Dlouhověkost na talíři aneb bohatství ukryté v luštěninách

Podpora hubnutí, zdravé trávení i prevence civilizačních onemocnění – to jsou jen některé z benefitů zařazení luštěnin do našeho jídelníčku!

Navíc nemusíte být vegetariány či vegankami, abyste si užili pozitivního vlivu toho, že několikrát týdně vyměníte masné jídlo za luštěninové. Ať už se zdravou stravou teprve začínáte, nebo jste již pokročilí, ve webináři se dozvíte praktické tipy, které vám ulehčí cestu ke zdravějšímu a plnohodnotnějšímu jídelníčku.

V úvodu se zaměříme na to nejdůležitější z teorie bílkovin. Mohou být rostlinné potraviny plnohodnotným zdrojem bílkovin a zajistí nám úplné aminokyselinové spektrum? Naučíte se také vše potřebné o tom, jak připravovat luštěniny tak, aby nenadýmaly. Těšit se můžete i na tipy na zajímavá chutná jídla, po kterých se budou olizovat i vaši známí!

Webinář se uskuteční za finanční podpory značky Bonduelle.

Sledujte webinář nabitý praktickými informacemi.

  • Kdy: 6. května
  • Kde: kdekoliv s internetovým připojením
  • V kolik: začínáme v 18:00

Zaregistrujte se na webinář:

O čem bude webinář?

  • Jsou rostlinné bílkoviny plnohodnotné? Zajistí nám všechny esenciální aminokyseliny?
  • Jak získat dostatek bílkovin při rostlinném či reduktariánskem jídelníčku? 
  • Jsou luštěniny potravinou dlouhověkosti?
  • Jaké jsou zdravotní benefity luštěnin? Proč je zařadit do každodenního jídelníčku?
  • Jak připravit luštěniny, aby nenadýmaly?
  • Tipy na sytá a nutričně bohatá rostlinná jídla z luštěnin

Můžete se těšit na informace z pohledu současných vědeckých poznatků, o které se s vámi podělí výživová poradkyně Mgr. Pavla Široká.

Mgr. Pavla Široká

Mgr. Pavla Široká

Výživovému poradenství se věnuje na plný úvazek od roku 2010, vegansky se stravuje od roku 2007. V posledních letech především lektoruje a pořádá kurzy jak pro laickou veřejnost, tak i pro odborníky. Specializuje se na témata jak vyvážit veganskou stravu, aby nechyběly makro i mikro nutrienty (bílkoviny, tuky, vitaminy, minerály).