WEBINÁŘ: Sója – Zdravá potravina nebo škodlivá náhražka?

KDY: 6.5. 2020, 19:00 – 20:00

KDE: Odkudkoliv, webinář

VSTUPNÉ: 0 Kč

U málokteré potraviny panuje tolik kontroverze jako u sóji. Někteří ji vyzdvihují jako zdravou potravinu, jinde před ní varují.

Možná jste se setkali s názorem, že sója je škodlivá nebo v médiích narazili na negativní vliv fytoestrogenů ze sóji. Možná jste slyšeli, že sója snižuje hladinu testosteronu u mužů nebo že způsobuje rakovinu. Jak je to ale doopravdy? Je sója dle vědeckých důkazů škodlivá, nebo nám naopak prospívá a měli bychom ji jíst pravidelně? 

Výživová poradkyně Mgr. Pavla Široká se s vámi podělí o vědecky podložené informace o vlivu sóje na zdraví. Webinář ocení nejen vegetariáni, vegani, ale i běžně se stravující.

O čem bude webinář?

  • Patří sója do zdravého jídelníčku, nebo nám může naopak uškodit?
  • Jaké jsou nejčastější mýty šířené odborníky i médii?
  • Způsobuje sója u žen rakovinu prsu?
  • Snižuje sója hladinu testosteronu u mužů, způsobuje u nich větší růst prsou?
  • Je nahrazení masa sójou nezdravé či neplnohodnotné?
  • Jak často se dle studií doporučuje či naopak nedoporučuje jíst sóju?
  • Tipy na zdravé jídla
Na konci bude 30 min prostor pro vaše dotazy. Můžete se těšit na informace z pohledu současných vědeckých poznatků, o které se s vámi podělí výživová poradkyně Mgr. Pavla Široká.

Tento webinář pořádáme za laskavé podpory Garden Gourmet Česká republika.

Mgr. Pavla Široká
Zeleninová pánev s tofu a quinoou, veganské recepty, česká veganská společnost, vege recepty, veggie jídlo, recepty

Registrujte se

Máte otázky?

Ozvěte se nám, rádi je zodpovíme.

Eva Hemmerová
eva.hemmerova@veganskaspolecnost.cz

Telefon
+420 728 679 405
(Po-Pá 9:00 – 17:00)

Přednáší: Mgr. Pavla Široká

Mgr. Pavla Široká je odborná lektorka a výživová poradkyně. V praxi se věnuje individuálnímu poradenství od roku 2010. V posledních 4 letech především pořádá odborné kurzy jak pro laickou veřejnost, tak pro výživové poradce, lékaře a přednáší na konferencích.

Specializuje se na téma, jak plnohodnotně nahradit živočišné produkty ve stravě a jak získat všechny potřebné esenciální nutrienty, které mohou být při nesprávně sestavené rostlinné stravě rizikové.