Zpráva o rostlinném mléku

Tato zpráva dokumentuje vzestup rostlinného mléka v posledních letech a zkoumá jeho potenciální význam, pokud jde o nastavení zdravé a udržitelné stravy pro planetu.

Co se ve zprávě dozvím?

  • Druhy rostlinného mléka a proces jejich výroby
  • Nutriční hodnoty a zdravotní fakta jednotlivých druhů rostlinných mlék
  • Ekologické srovnání s kravským mlékem
  • Problematika kultivovaných mléčných bílkovin
  • Právní a daňové znevýhodnění rostlinného mléka
  • Přehled trhu s rostlinným mlékem
Stáhnout Zprávu o rostlinném mléku

Vzhledem k tomu, že 75 % světové populace v dospělosti trpí intolerancí laktózy, není překvapivé, že rostlinné mléko je nejprodávanějším produktem celého rostlinného odvětví. Lidé však  volí rostlinné mléko z různých důvodů, ať už je to pro jeho nutriční hodnotu, pro blaho zvířat či nižší dopad na životní prostředí.

Rostlinnému mléku se však v mnoha národních výživových politikách nedostává dostatečné pozornosti. Pouze 23 zemí dosud začlenilo rostlinné mléko do svých národních výživových pokynů jako alternativu kravského mléka. Většina zemí tak však stále ještě musí učinit.

Zpráva o rostlinném mléku, ProVeg International, rostlinné mléko