Narovinu s Janou Hajrovou o luštěninách

BLOG | 25. 4. 2021

V nové epizodě podcastu Narovinu jsme se s naší gastro specialistkou a projektovou manažerkou Janou Hajrovou zaměřily na luštěniny. Jaké benefity přináší jejich zařazení do jídelníčku? Jaké lahodné recepty z nich připravit? A jak vůbec začít, pokud máte strach z nadýmání?

Jana Hajrová je autorka našeho nového e-booku Veggie inspirace: Luštěniny, který jsme nedávno vydali ve spolupráci s firmou Bonduelle. Proč se Jana rozhodla zabývat se zrovna luštěninami? Kde sama bere inspiraci při vaření i psaní receptů? A jaká luštěnina je její nejoblíbenější? V podcastu Jana prozradila i konkrétní tipy a recepty.

Hodně prostoru jsme také věnovaly prevenci nadýmání. Jak začít se zařazováním luštěnin do jídelníčku, pokud máte strach z plynatosti? A jaké tipy jsou nejlepší jako prevence? Jaké přidat koření a jak správně luštěniny vařit?

Pokud vás téma luštěnin a benefitů jejich konzumace zajímá více, nezapomeňte se také zaregistrovat na webinář Dlouhověkost na talíři aneb bohatství ukryté v luštěninách. Webinář proběhne už ve čtvrtek 6. 5. a je zcela zdarma.

O nás

Jako nezisková organizace usilujeme o svět, ve kterém si každý může vybrat lahodné a zdravé jídlo, které je dobré pro všechny lidi, zvířata i naši planetu.

Zůstaňme v kontaktu

Naučte se něco o výživě

Zjistěte, jak sestavit vyvážený jídelníček bohatý na všechny potřebné živiny. Ideální talíř získáte kombinací 5 základních surovin: obilovin, zeleniny, ovoce, luštěnin, semínek a ořechů. Upřednostňujte nezpracované plnohodnotné potraviny a veganské polotovary kupujte spíše výjimečně.

Chci vědět víc

E-booky plné inspirace

Stáhněte si zdarma některý z našich e-booků plných veggie inspirace od snídaní po večeře. Ať už se stravujete rostlinně nebo teprve začínáte živočišné produkty ve svém jídelníčku omezovat, naše e-booky vám jistě přijdou vhod. Vaříte podle našich receptů? Dejte nám o tom vědět, označte nás a přidejte #VarimesCVS a #veggieinspirace.
Stáhnu si e-book