Belzepub, vegan burger

Narovinu s majitelkou restaurace Belzepub Ing. Danielou Michalovou

BLOG | 23.2. 2020

Do dalšího dílu podcastu Narovinu přijala pozvání Ing. Daniela Michalová, majitelka pražské restaurace Belzepub, která od roku 2020 přešla na čistě rostlinnou nabídku. Co k tomu restauraci vedlo? Jaké byly reakce návštěvníků i zaměstnanců?

Restaurace Belzepub pod vedením Daniely funguje už 12 let a v posledních několika letech restaurace zařazovala spoustu veganských novinek a naopak omezovala nabídku produktů živočišných. Netradičně restaurace začala vejci a mléčnými produkty, maso vyřadila z nabídky až nakonec. Proč zrovna tento postup vysvětlila Daniela v našem podcastu.

S Danielou jsme se dostaly i na její vlastní přechod k veganství. Jaké důvody ji k tomu vedly? Co na to její rodina, která je dle jejích slov vyloženě “karnistická”? A jak její stravování zapadá celkově do jejího ekologického smýšlení?

Hlavním tématem byl však samozřejmě Belzepub. Výroba burgerů začíná u těch nejkvalitnějších surovin a poctivé práce. Daniela se rozpovídala i své zálibě v zahradničení, jak to souvisí s výrobou burgerů? A jak vlastně vzniká ten nejlepší burger, má restaurace nějaká tajemství?

O nás

Jako nezisková organizace usilujeme o svět, ve kterém si každý může vybrat lahodné a zdravé jídlo, které je dobré pro všechny lidi, zvířata i naši planetu.

Zůstaňme v kontaktu

Naučte se něco o výživě

Zjistěte, jak sestavit vyvážený jídelníček bohatý na všechny potřebné živiny. Ideální talíř získáte kombinací 5 základních surovin: obilovin, zeleniny, ovoce, luštěnin, semínek a ořechů. Upřednostňujte nezpracované plnohodnotné potraviny a veganské polotovary kupujte spíše výjimečně.

Chci vědět víc

E-book plný inspirace

Stáhněte si zdarma e-book, ve kterém naleznete inspiraci na rostlinné snídaně, svačiny, obědy i dezerty. Ať už se rozhodnete začít s bezmasým pondělím, vyzkoušíte měsíční veganskou výzvu nebo budete ve svých oblíbených jídlech postupně zaměňovat živočišné produkty za rostlinné, rádi vám pomůžeme.

Stáhnu si e-book