Mgr. Pavla Široká

Narovinu s Mgr. Pavlou Širokou — výživovou poradkyní

BLOG | 12.1. 2020

Další díl našeho pravidelného podcastu Narovinu ze světa veganství je tady! Inspirativní lidé, zdravé a chutné jídlo i udržitelný životní styl — zkrátka narovinu o tématech, která hýbou společností. Do druhého dílu jsme pozvali výživovou poradkyni a lektorku Mgr. Pavlu Širokou. Tak co myslíte? Stravuje se zdravě?

Jíst zdravěji je jedním z nejčastějších novoročních předsevzetí, ať už kvůli hubnutí či pevnějšímu zdraví. Jak by měl člověk ale začít? Výživová poradkyně Mgr. Pavla Široká nám poradí jednoduché tipy, jak jíst zdravěji a přitom stále chutně.

Jedním z témat podcastu je také reduktariánství — co tento termín vlastně znamená a proč by měl člověk omezovat maso a další živočišné produkty? Jak souvisí konvenční strava a civilizační choroby? A jaké jsou nejčastější chyby, kterých se člověk při vyřazování masa může dopustit, jak se jim vyhnout? A co náhražky masa? Mají vůbec co dělat ve zdravém jídelníčku?

PS.: Máte tip na hosta do dalšího dílu? Dejte nám vědět.

O nás

Jako nezisková organizace usilujeme o svět, ve kterém si každý může vybrat lahodné a zdravé jídlo, které je dobré pro všechny lidi, zvířata i naši planetu.

Zůstaňme v kontaktu

Naučte se něco o výživě

Zjistěte, jak sestavit vyvážený jídelníček bohatý na všechny potřebné živiny. Ideální talíř získáte kombinací 5 základních surovin: obilovin, zeleniny, ovoce, luštěnin, semínek a ořechů. Upřednostňujte nezpracované plnohodnotné potraviny a veganské polotovary kupujte spíše výjimečně.

Chci vědět víc

E-book plný inspirace

Stáhněte si zdarma e-book, ve kterém naleznete inspiraci na rostlinné snídaně, svačiny, obědy i dezerty. Ať už se rozhodnete začít s bezmasým pondělím, vyzkoušíte měsíční veganskou výzvu nebo budete ve svých oblíbených jídlech postupně zaměňovat živočišné produkty za rostlinné, rádi vám pomůžeme.

Stáhnu si e-book