Narovinu s cukrářkou Petrou Stahlovou

BLOG | 27. 6. 2021

Hostkou nové epizody podcastu Narovinu se stala Petra Stahlová, cukrářka, lektorka kurzů a autorka kuchařky Moderní veganské dezerty. Jak se dostala k cukrařině? Byla první záliba v pečení nebo veganství? A jak složité je dělat cukrařinu na vysoké úrovni vegansky?

Petra Stahlová vede kurzy vaření, pečení a cukrářství ve své cukrářské škole s penzionem na Kladensku. Kurzy jsou vhodné pro začátečníky a začátečnice i pro osoby, které se chtějí cukrářstvím živit. Petra také nabízí potřebné suroviny nejvyšší kvality na svém e-shopu.

V podcastu jsme se bavily o její cestě k cukrařině a o nahrazování živočišných surovin v receptech. Co je největší výzva a jak upéct bábovku bez vajec? Vyšleháte lepší sněhové pusinky z aquafaby nebo z bramborového proteinu? A proč je lepší při veganském pečení přidávat emulgátory jako je citrusová vláknina?

O nás

Jako nezisková organizace usilujeme o svět, ve kterém si každý může vybrat lahodné a zdravé jídlo, které je dobré pro všechny lidi, zvířata i naši planetu.

Naučte se něco o výživě

Zjistěte, jak sestavit vyvážený jídelníček bohatý na všechny potřebné živiny. Ideální talíř získáte kombinací 5 základních surovin: obilovin, zeleniny, ovoce, luštěnin, semínek a ořechů. Upřednostňujte nezpracované plnohodnotné potraviny a veganské polotovary kupujte spíše výjimečně.

Chci vědět víc

E-booky plné inspirace

Stáhněte si zdarma některý z našich e-booků plných veggie inspirace od snídaní po večeře. Ať už se stravujete rostlinně nebo teprve začínáte živočišné produkty ve svém jídelníčku omezovat, naše e-booky vám jistě přijdou vhod. Vaříte podle našich receptů? Dejte nám o tom vědět, označte nás a přidejte #VarimesCVS a #veggieinspirace.
Stáhnu si e-book