Veggie inspirace: Blue Zones

Inspirujte se potravinami dlouhověkosti

Co mají společného japonská Okinawa, řecký ostrov Ikaria, region Ogliastra na Sardinii, Loma Linda v Kalifornii a poloostrov Nicoya na Kostarice? Všechny tyto oblasti popsal autor Dan Buettner jako modré zóny, místa, kde se komunity lidí dožívají vysokého věku ve vysoké kvalitě života. Kromě přirozeného pohybu, ukotvení v komunitě či střídmosti v jídle je pro tyto regiony typická také rostlinná strava, která tvoří přibližně 95 % jejich jídelníčku.

Tento e-book tvoří sedmidenní jídelníček zahrnující snídaně, hlavní jídla a večeře, které jsou inspirovány potravinami dlouhověkosti. Všechny jídla si můžete upravit podle aktuální sezónní zeleniny a věřím, že vás motivují zařadit do svého jídelníčku více nezpracovaných celistvých potravin.