Průvodce pro restaurace

Je na čase objevit bohatství rostlinné kuchyně

Česká veganská společnost, veganství, vegan jídlo, veganské recepty, recepty

Co se v průvodci dozvím?

  • jak si zařazení rostlinného pokrmu na menu co možná nejvíce zjednodušit
  • jak jídla do jídelníčku zařadit a jak je označit
  • přehled nabídky rostlinných produktů i u běžných dodavatelů
  • inspirace v podobě receptů a tipů

Rostlinná kuchyně je na vzestupu. Podle výzkumu agentury Ipsos z března 2019 preferuje bezmasou stravu 10 % Čechů ve věkové kategorii 18-34. A třetina Čechů plánuje konzumovat více rostlinných produktů a omezit spotřebu těch živočišných. Praha se v roce 2018 umístila na deváté příčce celosvětového žebříčku měst s největší rostlinnou nabídkou v restauracích. Také další česká města se pyšní rostoucím počtem podniků, kam se milovníci rostlinné kuchyně rádi vracejí. Trh však stále není nasycený, jsou to mj. právě menší města, ve kterých je nabídka omezená a rostlinná jídla mohou znamenat zajímavou konkurenční výhodu.

Česká veganská společnost, veganství, vegan jídlo, veganské recepty, recepty
Česká veganská společnost, veganství, vegan jídlo, veganské recepty, recepty