
Narovinu s Janou Hajrovou o luštěninách
BLOG | 25. 4. 2021
V nové epizodě podcastu Narovinu jsme se s naší gastro specialistkou a projektovou manažerkou Janou Hajrovou zaměřily na luštěniny. Jaké benefity přináší jejich zařazení do jídelníčku? Jaké lahodné recepty z nich připravit? A jak vůbec začít, pokud máte strach z nadýmání?
Jana Hajrová je autorka našeho nového e-booku Veggie inspirace: Luštěniny, který jsme nedávno vydali ve spolupráci s firmou Bonduelle. Proč se Jana rozhodla zabývat se zrovna luštěninami? Kde sama bere inspiraci při vaření i psaní receptů? A jaká luštěnina je její nejoblíbenější? V podcastu Jana prozradila i konkrétní tipy a recepty.
Hodně prostoru jsme také věnovaly prevenci nadýmání. Jak začít se zařazováním luštěnin do jídelníčku, pokud máte strach z plynatosti? A jaké tipy jsou nejlepší jako prevence? Jaké přidat koření a jak správně luštěniny vařit?
Pokud vás téma luštěnin a benefitů jejich konzumace zajímá více, nezapomeňte se také zaregistrovat na webinář Dlouhověkost na talíři aneb bohatství ukryté v luštěninách. Webinář proběhne už ve čtvrtek 6. 5. a je zcela zdarma.
Naučte se něco o výživě
Zjistěte, jak sestavit vyvážený jídelníček bohatý na všechny potřebné živiny. Ideální talíř získáte kombinací 5 základních surovin: obilovin, zeleniny, ovoce, luštěnin, semínek a ořechů. Upřednostňujte nezpracované plnohodnotné potraviny a veganské polotovary kupujte spíše výjimečně.