O nás

Do roku 2040 chceme snížit živočišnou spotřebu o 50 %

Jako nezisková organizace usilujeme o svět, ve kterém si každý může vybrat lahodné a zdravé jídlo, které je dobré pro všechny lidi, zvířata i naši planetu. Cílem našich projektů je zlepšovat a usnadňovat život lidem, kteří z různých důvodů chtějí snížit svoji spotřebu živočišných produktů nebo je úplně vyloučit.

Špatné stravovací návyky jsou nejen nezdravé, ale také neudržitelné z hlediska životního prostředí. Odvětví živočišné výroby je největším světovým uživatelem zemědělské půdy a hraje také významnou roli při změně klimatu, řízení půdy a vody a biodiverzity.

Rostlinná strava má vliv na redukci hmotnosti, cholesterolu, reguluje krevní tlak i glykémii (hladinu cukru v krvi). Má preventivní vliv na vznik rakoviny (zejména tlustého střeva, prostaty a prsu).

Snížení živočišné spotřeby může:

  • vést k lepšímu zdraví celé populace
  • přispět k prevenci proti civilizačním onemocněním
  • snížit náklady zdravotní péče
  • zlepšit životní prostředí
  • podpora růstu firem vyrábějící rostlinné a lokální alternativy

Spotřeba masa v ČR

  • Vývoj celkové spotřeby masa v ČR (kg) na jednoho obyvatele za rok