Vegetariánství, veganství a děti (1. díl)

Webinář nabitý výživnými informacemi

Setkáváte se s tím, že vám lidé okolo vás, nebo lékaři říkají, že vegetariánství a veganství u dětí není možné nebo zdraví škodlivé? Rádi byste věděli, zda svému dítěti neublížíte?

Sledujte webinář nabitý informacemi. V prvním dílu se podíváme na odborná stanoviska a praktické tipy na jídla u dětí. V 60 minutách se s vámi lékařka MUDr. Radana Dymáčková a vegan maminka Mgr. Dagmar Štruncová podělí o vědecky podložené informace o tom, proč je vegetariánství a veganství u dětí tak kontroverzní.

Vzdělávací aktivity na podzim 2019 se uskuteční za finanční podpory firmy Upfield. Firma Upfield vznikla oficiálně v červenci 2018 oddělením od korporátní společnosti Unilever. Směrování firmy bylo hned od začátku jasné: dělat lidi i naši planetu zdravými a šťastnými.

  • Kdy: 23. října
  • Kde: kdekoliv s internetovým připojením
  • V kolik: začínáme v 19:00

O čem bude webinář?

  • Jaké jsou stanoviska odborných organizací k vegetariánství a veganství u dětí?
  • Jaké jsou rizika běžné stravy u děti?
  • Praktické tipy a rady na konkrétní pokrmy

Na tento webinář navazuje druhý díl dětského webináře (14. listopadu) v němž se s výživovou poradkyní Mgr. Pavlou Širokou podíváme na to, jak si pohlídat konkrétní vitamíny a minerály, které mohou být na vegetariánské a veganské stravě rizikové.

Semináře České veganské společnosti, veganství, kurz ČVS, seminář o výživě, Česká veganská společnost, veganství, přednáška o veganství
Semináře České veganské společnosti, veganství, kurz ČVS, seminář o výživě, Česká veganská společnost, veganství, přednáška o veganství

O lektorkách:

MUDr. Radana Dymáčková – je od roku 2004 vegetariánka, od roku 2014 veganka. Důvody jsou především etické. Je lékařka, atestovaná v oboru radiační onkologie. Pracuje na Masarykově onkologickém ústavu Brno jako vedoucí lůžkového Oddělení radiační onkologie. Pracuje také jako externí lékař v Hospici u Svaté Alžběty v Brně. Studuje doktorské studium na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity na téma akupunktura a snižování nežádoucích účinků onkologické léčby.

Mgr. Dagmar Štruncová – je od roku 2004 vegetariánka, od roku 2014 veganka, převážně z etických důvodů. Profesí je farmaceut, nyní je na mateřské dovolené. Od září 2018 je studentkou doktorského studia na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity, kde se zabývá výhodami rostlinné stravy při léčbě rakoviny.