Webinář: Sníme naši planetu? Ekologická stopa na našem talíři

Zemědělství si v současné době nárokuje zhruba polovinu veškeré plochy souše, radikálně mění její podobu a výrazně přispívá ke globálním environmentálním problémům dneška. Je to však způsobeno pouze vzrůstajícím počtem lidí na Zemi?

Existuje mnoho dat, která dokazují významné rozdíly v ekologických stopách konkrétních potravin nebo zemědělských postupů. Proč je živočišná výroba neudržitelným zemědělským odvětvím a kterým dalším potravinám bychom se měli vyhýbat?

Webinář se uskuteční za finanční podpory značky Garden Gourmet Česká republika.

Sledujte webinář nabitý výživnými informacemi.

  • Kdy: 13. října
  • Kde: kdekoliv s internetovým připojením
  • V kolik: začínáme v 18:00

Registrujte se zdarma zde:

O čem bude webinář?

  • Jakým způsobem škodí zemědělství a produkce potravin životnímu prostředí?
  • Jak přispívá produkce potravin ke klimatické změně?
  • Jaké potraviny mají největší ekologickou stopu?
  • Jak můžeme prostřednictvím změny jídelníčku chránit přírodu?

Webinář pro vás povede ekoporadce Ing. Jan Juráš.

Ing. Jan Juráš

Ing. Jan Juráš vystudoval zemědělství se zaměřením na ochranu krajiny. Pracuje jako ekoporadce ve strakonické knihovně, organizuje environmentálně zaměřené akce pro veřejnost. Věnuje se také praktické ochraně přírody v terénu. Ve volném čase sportuje, čte a utíká z města.